• Sort by
    ...

Olika typer av piercingringar

Den vanligaste och mest lättskötta modellen för piercingsmycken är en ring. Ringar finns i många olika modeller, exempelvis CBR, segmentringar och ändlösa ringar. CBR, eller captive ball ring, är en ring med en kula som hålls ihop av att kulan nyps fast i mellanrummet i ringen, men det finns även kulor som skruvas fast. De sätts in genom att kulan tas bort, ringen sätts in och kulan sätts tillbaka. Kulan kan även vara formad som en kon eller en figur. 

CBR är en populär modell hos nybörjare då den är enkel att rengöra, sätta in och ta ur. En annan vanlig ring är segmentringen. Segmentringar öppnas och stängs genom att en del av ringen öppnas med gångjärn. Stängd ser ringen ut som en solid ring utan skarvar. Segmentringar kallas även för segment clicker ring. En oändlig ring stängsSärskilt med piercingringar är det extra viktigt att få rätt stor lek, annars kan man skada det piercade området. För att avgöra storleken på ringen mäts innerdiametern, på samma sätt som en fingerring. 

Rockflame erbjuder ringar i storlekarna 4mm, 5mm och 7mm. Piercingringar tillverkas i många olika material, varav alla har för- och nackdelar. Titan används till läksmycken eftersom materialet är så rent. Titan innehåller inte nickel vilket innebär att nickelallergi inte uppkommer av den nya piercingen. Titanpiercingar finns i silverfärg, men även i många andra färger, varav de vanligaste är guld och svart. Svart titanfärgning kallas blackline, medan guldfärgad titanfärgning kallas zirkon guld.Kirurgiskt stål används också i nya piercingsmycken trots att det innehåller små spår av nickel, dock så lite att materialet är tillåtet i läksmycken. 

Det rekommenderas dock inte till den som redan har nickelallergi. Kirurgiskt stål är ett av de vanligaste materialen för piercingsmycken tack vare priset och det formbara materialet. Kirurgiskt stål varken rostar eller missfärgas, därför är de enkla att hålla rena.Guldbelagda smycken är tillverkade av kirurgiskt stål och belagda med guld. Beläggningen nöts dock bort efter en tid och guldfärgen försvinner. Detta sker eftersom hudens oljor reagerar med guldbeläggningen och förstör den. Det går inte att förhindra beläggningens utslitning, så önskas ett mer hållbart smycke rekommenderas ett annat material. Guldbelagda ringar får aldrig användas i nya eller inflammerade piercingar eftersom beläggningen skadar huden i och kan förvärra inflammationen.

Piercing ring öra

Örat är det vanligaste stället att pierca. Öronpiercingar har olika namn beroende på var på örat det sitter, exempelvis helix och tragus. När man köper piercingringar ska man köpa en som är passar den piercing man har. Det står ofta i produktbeskrivningen vilken typ av piercing en ring passar till.

Helix piercing ring

Helix är området längst upp på örat. Piercingar i helix är mycket populära. Många använder ringar i sina helixpiercingar. I helix passar CBR, segmentringar och ändlösa ringar. Rockflame har, exempelvis en segment clicker ring för helix i mässing med en opal.

Tragus piercing ring

Tragus är den hårda broskdelen på insidan av örat. I tragus passar segmentringar, CBR, och ändlösa ringar. Rockflame har en fin segmentring i form av en halvmåne i guld som bland annat passar till tragus.

Fake Piercing ring

Fake piercings är precis som namnet antyder inte en äkta piercing, utan ett smycke som kläms fast där man vill ha det och ger intrycket av att vara en riktig piercing. Rockflame erbjuder exempelvis fake piercing ringar i silver med två cubic zirkonia-stenar, eller tvåpack med fake piercing ringar i silver med en kula, som liknar en CBR.

Close
Pris
PRIS: Reset
Färg
Close Varukorg
Nyss sedda Close
Close

Close
Navigation
Kategorier